Akamai lanserar Mobile Performance Analytics

Nu lanserar Akamai Mobile Performance Analytics, en lösning som ger operatörer tillgång till data som mäter prestanda och användarbeteende på nätet.

Operatörer har fram till i dag tvingats förlita sig på mer eller mindre trubbiga verktyg för att analysera prestandan på sina hemsidor. Nu lanserar Akamai Mobile Performance Analytics, en lösning som erbjuder analyser av verkligt användarbeteende för att mäta en hemsidas prestanda, såsom laddningstider och nedladdningstider. Datan som samlas in från användarnas enheter mäter även aspekter som rör uppspelning av filmklipp, såsom laddningstider och genomsnittlig överföringshastighet.

– Att utvärdera mobilanvändares upplevelser har traditionellt sett inneburit krav på ytterligare nätverksutrustning eller andra tidskrävande åtgärder, utan att operatörerna lyckats mäta faktisk dataanvändning, säger Per Sterner, Nordenchef på Akamai. Genom att kombinera vår detaljerade analys av uppspelning av filmklipp med data som rör användarbeteende, ges operatörerna en möjlighet att få en inblick i den verkliga användarupplevelsen.