Välkommen till Dagens Analys!

Airbnb lanserar nu en app till Apple Watch

Airbnb har idag släppt en ny Apple Watch app för att underlätta kommunikationen mellan dem som hyr ut och gästerna. De kan använda den för att för att skicka meddelanden – samt för att läsa meddelanden och svara på dem. Värdar kan också acceptera bokningsförfrågningar direkt från sin Apple Watch.

Appen skall även underlätta kommunikationen mellan gäst och värd under hela resan, säger Airbnb upplevelsedesigner Keenan Cummings. För att värdar regelbundet skall kunna hålla kontakten med gästerna och svara och ge rekommendationer. Till exempel kan värdar spela in meddelanden som de kan skicka via appen som svar på vanliga frågor vanliga frågor som ofta kräver svar ”vad är Wi-Fi-lösenordet”

”När du har bokat en plats, det är bara början på en upplevelse”, kommenterar Keenan Cummings ”Din reseupplevelse handlar mycket om kommunikation mellan gäst och värd. Meddelanden är verkligen kärnan till det. Så för värden det handlar om lyhördhet, förmågan att kommunicera snabbt. För gäster det handlar om tillgång till värden”

Airbnb utmaning med Apple Watch var utvecklingen av ekosystemet runt klockan som måste passa i det lilla fönstret och utvecklas innan den ens fanns, precis som för andra företag i resten av världen, det tvingade dem att vara kreativa när de arbetade.

Airbnb

Cummings och hans team – som byggde deras iPad program som Airbnb som de släppt sex månader sedan – fick i uppdrag att räkna ut hur Airbnbs tjänster skulle se ut på en klocka. Laget fick sätta ihop programmet relativt snabbt med tanke på den korta ledtiden som i stort sett var lika för alla som skulle bygga en Apple Watch App.

”Vi gjorde pappersremsor och lindade dem runt våra handleden”, säger Cummings. ”Du får vara påhittig och göra vad du kan göra för att simulera det när produkten inte finns. Du har inte på klockan ännu, du kan inte bygga en helt interaktiv prototyp och sätta den på klockan. Vi var tvungna att improvisera om hur du överför bilder med hjälp av papper och intervjua värdar och gäster”

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.