Airbnb har en PR-mardröm med gömda kameror ovanför sängen

Det har nämligen visat sig att uthyrare smygfilmat sina gäster i åratal. För Airbnb är det ett jätteproblem som nu deras pr-avdelning får bita i.
Samtidigt som Airbnb flirtar med affärsresenärer och försöker med alla medel konkurrera ut hotellkedjorna visar de sin sårbarhet – brist på kontroll.
När ett par i USA hyrde en Airbnb i Floria upptäckte de att en uthyrare gömt en liten kamera i brandlarmet ovanför sängen.
Det lilla svarta hålet i brandlarmet är en kamera som är kopplad till ett SD-kort och som spelar in allt som händer i sovrummet. Paret hittade ytterligare en kamera i vardagsrummet.


Paret ringde genast polisen som arresterade uthyraren Wayne Natt för “video voyeurism”.Wayne har över 40 reviews på Airbnb och varit verksam i två år.
För Airbnb är det här en pr-mardröm eftersom hela tjänsten bygger på tillit mellan gäster och uthyrare. Om det varit svårt att få resenärer att ändra sin vana trogen, och boka hotellrum, så är nu uppförsbacken ännu brantare. Hur man ska vända det här återstår att se.
Så här kommenterar Airbnb fallet:
“We are outraged at the reports of what happened; as soon as we were made aware, we permanently banned this individual from our community and fully supported the affected guests. Our team has reached out to local law enforcement to aid them with their investigation of this egregious offence and we hope justice is served. We take privacy issues extremely seriously and have a zero-tolerance policy against this behavior”.
Bild: ABC ACTION NEWS/@MARYWFTS/TWITTER