Vi avslöjar varför Airbnb är värderad till hela 167 miljarder kronor

Uppstickaren Airbnb har nyligen tagit in 9 fräscha miljarder kronor till en värdering om otroliga 167 miljarder kronor. När man läser siffrorna bakom värderingen blir allt logiskt.

För dig som ännu inte vet är Airbnb en plattform på nätet för att hyra ut och framförallt hyra en bostad eller ett rum för både kort och längre tid. Nättjänsten grundades år 2008 och har hyllats sedan starten för sina innovativa metoder. Om du exempelvis ska åka till New York där det är superdyrt att bo på hotell kan det vara värt att boka ett rum via Airbnb. Visserligen får du bo hemma hos någon, men det är oftast fina och stora lägenheter som är avsevärt lyxigare än de flesta hotellrum som finns i New York, bland Airbnb:s listningar.

För uthyraren finns det fina pengar att tjäna med en intäkt om 1 000 kronor per natt i attraktiva stadsdelar. Det finns personer som idag lever på att hyra ut via Airbnb.

Just nu är Airbnb på offensiven med erbjudande som pengar till din nästa bokning. Ett smart sätt att få folk att dela med sig av Airbnb till vänner och bekanta.

Din vän Alina gav dig 418 kr SEK att använda till din första resa med Airbnb – det bästa sättet att resa. Kom ihåg att säga tack!

Nu till siffrorna. Värderingen om 167 miljarder kronor bygger bland annat på att Airbnb finns i 34.000 städer i 190 länder. Det finns över 1 miljoner bostäder listade och över 30 miljoner nätter har bokats via plattformen. Det är siffror som skulle få vilket bolag som helst att korka upp champagnen.

Förutom bokningar från privatpersoner börjar nu Airbnb jobba med företagskunder. Bland andra har de nyligen slutit avtal med Concuris och Deutche Telekom. Med företagsmarknaden kommer också högre marginaler för både uthyraren och Airbnb.

Att Airbnb är här för att stanna kunde vi sagt för flera år sedan. När vi nu hör vänner boka via Airbnb som vilken bokningstjänst som helst känner man att Airbnb är och kommer förbli ett förstaval för många resenärer.