AI tar över YouTube

Att robotar hotar våra jobb är inget nytt, men att de skulle vara ett hot mot YouTubers hade nog få väntat sig. Men nu finns den här, den artificiella YouTubern Kizuna AI.
AI och robotar för med sig stora möjligheter, men innebär även att flera olika typer av jobb kommer att utföras av icke-människor. Det har pratats om fabriksarbetare och lastbilsförare, men även läkare, lärare och analytiker har fått höra om riskerna med att deras jobb kommer att försvinna. Men nu hotas även YouTube-generationen av den snabba utvecklingen.
Läs även: Robotarna tar över – effekterna ställer stora krav på oss människor
På bara tre månader har YouTubern Kizuna AI skapat över 60 videoklipp och har redan 200.000 följare på sin kanal. Hon vloggar regelbundet om Virtual Reality, White Day (Japans motsvarighet till Alla Hjärtans Dag) och, ironiskt nog, om Artificiell Intelligens. Kizuna är nämligen själv helt artificiell, och är skapad med animationsmjukvaran Miku Miku Dance. Samma mjukvara användes även till att skapa det artificiella musikfenomenet Hatsune Miku, som släppt flera konserter för Playstation VR Future Live.
Kizuna AI har även gjort en del speltester av olika spel där hon kommenterar allt eftersom hon tar sig igenom spelet. Hon har bland annat testat VR-spelet The Climb, First Person Shooter (FPS) spelet Superhot samt plattformsspelet Inside. Eftersom hon saknar behov av mat och sömn kan hon teporetiskt sett spela non-stop, och kan därför ha en fortgående livestreaming som aldrig slutar. Än så länge är hennes klipp bara omkring 10 minuter långa, men det kan ändras när som helst.
Ingen vet däremot vem som animerade Kizuna AI, eller vem som gjort hennes röst. Tidningen The Verge spekulerar i om det kan vara vår AI Singularity, dvs att Kizuna skapat sig själv och därmed är världens första självmedvetna AI. Sannolikheten för det är dock mycket låg, men faktum kvarstår, snart går ingen sysselsättning säker från att bli övertagna av robotar.
Här kan du se Kizuna AIs första YouTube-klipp: