AI-bolaget IPsoft lanserar startklara digitala kollegor

Företag kan nu anställa molnbaserade digitala medarbetare för att skapa hybrida team av digitala och mänskliga kollegor. Världens första, helt digitala medarbetare är en supporttekniker; IT Service Desk Engineer.

IPsoft lanserar idag en marknadsplats för digitala kollegor. Marknadsplatsen är den första i sitt slag och de digitala medarbetare som går att anställa via Digitalworkforce.ai baseras på IPsofts utveckling inom AI – för olika specifika roller, förmågor och branscher –med kognitiva och självlärande konversationsbaserade förmågor. Den första jobbrollen som kommer gå att anställa via marknadsplatsen är en supporttekniker, IT Service Desk Engineer.

Idag finns fler än 17 000 supporttekniker i Sverige och marknaden för supporttjänster uppgår till cirka 9 miljarder kronor. Företag lägger stora resurser på att möta behoven vid alldagligt IT-strul som kostar både tid och pengar. Med en digital medarbetare på plats kan IT-avdelningen såväl som företaget fokusera på mer kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter. Bolag oavsett storlek och behov, kan nu anställa en digital resurs som arbetar sida vid sida med sina mänskliga medarbetare och dessutom gör organisationen mer kunskapsintensiv och intelligent över tid, säger Håkan Axtelius, Nordenchef på IPsoft.