AI-avatarer portas nu från flera tjänster

AI-avatarer som tar en kändis ansikte och läggs på en annan kallas för Deepfakes och är ett stort hot med identiteter på nätet.

Tänk att man kan ta en kändis ansikte och applicera i exempelvis pornografiska filmer. Det är exakt det som händer med Deepfakes. Som bilden där man använder Nicolas Cage.

Vad det handlar om är att använda maskininlärning/ai för att manipulera rörliga bilder genom att byta ut ansikte eller kropp på människor. Tidigare behövdes det enorma resurser för att kunna manipulera rörliga bilder på det här sättet. Idag kan vem som helst med en normal dator sätta sig ned och utforska möjligheterna.

För att få bra kvalitet i verket måste producenten ha hundratals bilder för att byta ut ansikten i rörlig bild. Men var eftersom kommer de här kraven att sänkas till att det räcker med en enda bild på personen.

Redan nu har större sajter och tjänster identifierat allvaret med Deepfakes. Twitter och Pornhub bannlyser nu Deepfakes från sina tjänster. Enligt Pornhub, som är internets största sajt för strömmande porrfilmer, bryter deepfakes mot deras reglemente då det krävs samtycke för att vara med i en film som visas på deras sajt.

Vi tror att Deepfakes kommer att bli den största frågan för reglering, nätmobbning och identitetsstöld år 2020.

Här kan du läsa mer och se exempel:

Kraftsamling mot AI-porren
Snart kan du ha VR-porr med din ovetande granne