Åhléns lanserar reklamkonceptet ”Ha det fint”

”Ha det fint” heter Åhléns nya reklamkoncept, en plattform som sätter kundens liv och vardag i centrum. Konceptet har premiär på digitala kanaler idag.

”Ha det fint” är ett reklamkoncept som tar utgångspunkt i förståelsen för våra kunders behov och att Åhléns kan erbjuda sådant som förenklar och förgyller, både sådant som får vardagen att gå ihop och som sätter guldkant på den.

För Åhléns är ”Ha det fint” både en enkel hälsning och en livsviktig känsla. En hyllning till de små saker i livet som kan vara helt avgörande i en tid då de flesta av oss får allt färre stunder för oss själva. Konceptet lanseras med en film som skildrar ögonblick många känner igen oss i. Den visar hur våra produkter spelar en naturlig roll i människors liv och hur de bidrar till att människor får ”ha det fint”, oavsett vem du är eller varifrån du kommer, säger Karin Vesterlund, reklamchef Åhléns.

Konceptet har vuxit fram genom ett varumärkesarbete där över 6000 Åhlénskunder har tillfrågats om deras vardag, samt en rad djupintervjuer med personer ur målgruppen runt om i Sverige. Det många delar är att de slits mellan saker de måste göra och saker de vill göra, och en strävan efter att hitta balans. Här kan Åhléns vara människor till hjälp genom att under ett och samma tak erbjuda produkter och tjänster som både underlättar och förgyller livet.