Aftonbladet får ny analyschef och data scientist

Aftonbladet värvar Tobias Wagenknecht från Scandic Hotels till ny chef för analysavdelningen. Samtidigt rekryteras Louisa Bornebusch till rollen som data scientist.

Data och analys är otroligt viktigt för oss framåt, både i våra produkter i våra affärsbeslut. Därför är jag mycket glad för de här senaste rekryteringarna, säger Aftonbladets strategichef Niclas Bergström.

Tobias Wagenknecht har jobbat 17 år i resebranschen, bland annat som analyschef på Radisson Hotel Group och som BI manager på Scandic Hotels där han ansvarade för att göra företaget datastyrt.

Att få vara med på Aftonbladets resa känns fantastiskt. Aftonbladet har kommit långt i processen och jag ser fram emot att jobba tillsammans med ett otroligt kunnigt team. Data och analyser har blivit det viktigaste grundlagret för beslutsstöd och uppföljning av våra strategier, säger Tobias Wagenknecht.

Louisa Bornebusch blir ny data scientist, med uppdrag att ytterligare fördjupa kunskapen om användarna och bygga helt nya typer av datamodeller. Hon är i grunden nationalekonom och sociolog, men har efter utbildning i Digital Data Strategy på Hyper Island gått vidare.

Aftonbladet är det mediehus som ligger längst fram när det kommer till data och teknik och har höga ambitioner för framtiden. Det ska bli mycket spännande att få bidra till tidningens utveckling, säger Louisa Bornebusch.