Adobes etiketter ska göra det lättare att spåra annonskampanjens framgång på sociala medier

Adobe har nu lanserat ett nytt verktyg som man säger ska göra det lättare att hålla koll på annonskampanjer på flera sociala plattformar. Med hjälp av etiketter (“tags”) ska man kunna spåra innehåll över hela nätet. Poängen är att göra det lättare att se vilket innehåll som får mest uppmärksamhet ur ett större perspektiv.

De kunder som använder sig av Adobes tjänst Adobe Social ska nu kunna ta nytta av Adobe Analytics databaser för att se hur så kallade “organiska” inlägg lever på nätet – alltså hur de delas, kommenteras och liknande. Detta görs genom digitala “tags”, etiketter som ska göra det överskådligt och lättare att spåra inläggen.

Läs mer: Artificiell Intelligens med experten Kevin Lindsay från Adobe

Detta ska ge marknadsförare att hålla koll på sådant som rör framtida annonskampanjer, också. En marketer som funderar på om man ska lägga upp ett 10-sekundersklipp eller 30-sekundersklipp kan först kolla upp hur väl dessa två format har gått under tidigare kampanjer på nätet, skriver AdWeek.

Genom att använda sig av just digitala etiketter så blir det mycket lättare att hålla koll på sådan historik, och ger stora möjligheter för företag som verkligen vill “borra ner sig i” data kring tidigare organiska inlägg, menar Adobe. Det hela ska också vara rätt så lätthanterligt och nåbart bara med några klick från en kontrollpanel.

Den enda faran med produkten är möjligtvis att vi får se tusentals mer söta kattklipp från alla företag – för det är väl det enda som funkar på internet?