Adobe testar fotobaserad sökfunktion

Instagram och andra sociala medier spelar en allt större roll i hur vi som konsumenter förhåller oss till design och mode. Nu testar Adobe en ny, fotobaserad sökfunktion som gör det möjligt att ladda upp en bild på ett klädesplagg och matcha den med en återförsäljares sortiment.

Skräddarsydda eller så kallade ”personaliserade” annonser blir allt viktigare för företag som vill nå kunder med relevanta erbjudanden. Adobes nya funktion ska göra det enklare för företag inom detaljhandeln att tillgodose kundernas specifika önskemål.

Med den nya sökfunktionen, som integreras i en återförsäljares app, kan en användare enkelt ladda upp en bild på ett visst klädesplagg eller en outfit. Därefter hittar sökfunktionen alla återförsäljarens produkter som matchar innehållet i bilden.

För många fungerar Instagram och andra sociala medier som en inspirationskälla. Vi testar därför en sökfunktion som kan matcha innehållet i bilder med återförsäljares produktsortiment, för att på så sätt tillhandahålla en personligare köpupplevelse till kunden, säger Imran Afzal, nordisk marknadschef på Adobe.

Smart Tags låter återförsäljare tagga produkter i videoklipp

Adobe utvecklar dessutom så kallade ”Smart Tags” som låter återförsäljare ”tagga” produkter i videoklipp. På så sätt kan den som ser en video med ett klädesplagg eller en outfit snabbt hitta produkterna i återförsäljarens utbud.

Smart Tags är ett verktyg som återförsäljare kan använda för att tagga olika delar i ett videoklipp. Om kunden exempelvis söker efter en röd jacka, visas alla videoklipp med just den taggen. Syftet är att göra kundens upplevelse så personlig, enkel och snabb som möjligt, förklarar Imran Afzal.

Här kan du läsa mer om Smart Tags och arbetet med sökfunktionen.