Adobe och IBM Interactive Experience i nytt partnerskap

Adobe och IBM:s digitala byrå, IBM Interactive Experience, ingår ett nytt samarbete. IBM Interactive Experience är specialiserade på att designa och utveckla kundupplevelser som bygger på Big data och analys.

Det nya partnerskapet kommer att hjälpa marknadsförare att på ett bättre sätt integrera och anpassa innehåll och erbjudanden till kunderna. Exempelvis när en kund besöker ett företags webbplats eller app, ges en omfattande översikt som exakt berättar var i inköpsresan en kund ligger. Med datan kan företaget bestämma hur man fortsätter att interagerar med kunden för att försöka avsluta affären.

“Vi fortsätter att arbeta med världens största och mest innovativa byråer och systemintegratörer. Med IBM Interactive Experience inleder vi ett samarbete med en unik digital byrå som kombinerar upplevelsedesign och systemintegration med strategisk rådgivning. Tillsammans blir vi ännu bättre på att utveckla personliga kundupplevelser, oavsett om plattformen är en mobil app, en digital kundvagn eller en skärm i en fysisk butik”, säger Malin Bodolla, marknadschef för Digital Marketing på Adobe i Norden.

Genom att kombinera Adobes expertis från Adobe Marketing Cloud och Adobe Experience Manager med IBM:s teknik och designexpertis, ska partnerskapet säkerställa att företagen kan skapa omfattande och enkel integration av alla beröringspunkter i kundens resa – från idé till köp, lojalitetsprogram, kampanjer, specialerbjudanden, kundrelationer och den samlade individuella upplevelsen.