Adobe och comScore ska mäta TV-annonserna

Adobe inleder partnersamarbete med mätningsföretaget comScore för att förbättra mätning av tv-annonser.

Ett nytt samarbete mellan mätningsföretaget ComScore och Adobe Marketing Cloud gör det enkelt för innehållsleverantörer och annonsörer att mäta kundbeteende, exempelvis antal videovisningar, hur länge användaren har tittat på innehållet och hur användaren interagerar med innehållet. Det betyder att annonsörer kan optimera sina digitala kampanjer och på ett smidigt sätt rikta annonser till tv och andra digitala kanaler.

– Nu kan mediehus använda upplysningarna för att förutspå hur deras innehåll presterar på olika plattformar och i olika målgruppssegment, säger Imran Afzal, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud.

Adobe Primetime och big data skapar rekommendationer för tv-program
Adobe presenterar även en ny funktion i Adobes Prime Time-lösningen, där leverantörer av betal-tv, tack vare analyser av mer än 200 miljarder tidigare spelningar av onlinevideo, automatiskt föreslår tv-program och film för den enskilde tittaren.

Även förbättringar i Adobe Primetime dök upp under dagen, bland annat med en avancerad rekommendationsfunktion.

Marknadsföring riktad mot användare som ofta byter mellan olika digitala enheter – till exempel från en dator på kontoret till en smartphone på tåget och en surfplatta hemma i soffan – har hittills varit en enorm utmaning för företag som vill skapa en personaliserad och riktad annonsupplevelse.

Nu lanseras Adobe Marketing Cloud Device Co-op, ett nytt nätverk som där varumärken kan samarbeta för att identifiera och erbjuda konsumenten mer relevant innehåll på flera enheter. I nätverket delar företagen sin data med varandra, data som anonymiseras från namn, telefonnummer och e-mailadresser för att garantera konsumenternas integritet. Konsumenternas data analyseras och delas i nätverket för att göra den digitala marknadsföringen så relevant som möjligt för den enskilde konsumenten. Exempelvis kan det röra sig om att en användare har köpt en resa till en viss destination. Nätverket ser då till att användaren inte längre bombaderas med reseannonser, utan i stället möts av relevanta annonser i form av erbjudanden på hotell, restauranger och kulturevenemang på resmålet. Adobes Co-op väntas länka samman upp till 1,2 miljarder enheter och därmed bana väg för en ny form av personalisering.

– IP-adresser och cookies räcker inte för att etablera intelligenta förbindelser mellan användarna och deras olika enheter. Nya Co-op är marknadsföring som riktas till människor, inte datorer eller mobila enheter, förklarar Håkan Cedell, nordisk chef för Adobe Audience Manager.