Adobe lanserar Sensei för AI och maskininlärning

Nu presenterar Adobe nästa generation av Adobe Cloud Platform, som kombinerar innehåll och stora mängder data med hjälp av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning. Bland nyheterna finns datamodeller användare själva kan bygga och algoritmer som kan ”läras upp”.

På den stora marknadsföringskonferensen Adobe Summit i Las Vegas presenterar Adobe i dag sin nya Cloud Platform. I centrum för de största nyheterna är Adobes AI och maskininlärningsteknik, Adobe Sensei, som bland annat ger utvecklare möjlighet att på egen hand bygga användardefinierade datamodeller och ”lära upp” algoritmer för att passa företagens unika behov.

– Det kan vara svårt för företag att skapa sig en överblick över och agera efter den massiva mängd data som existerar i dag. Med den nya och mer moderna molnarkitekturen får företagen de verktyg de behöver för att kunna leverera bra kundupplevelser på en bråkdels sekund, säger Imran Afzal, marknadschef i Norden för Adobe Experience Cloud.

Fem konkreta förbättringar
Nya Cloud Platform har försetts med fem stora förbättringar i syfte att underlätta för marknadsförare, dataspecialister och utvecklare:

Ny profil med GDPR-hjälp
Adobe har skapat en ny profil som gör det möjligt för företag att samla all data om kundernas preferenser, så att kundupplevelsen kan förbättras längs med hela kundresan. Den nya profilen hjälper även kunder att bli klara i tid till att nya dataskyddsförordningen, GDPR, träder ikraft i maj.

Tillgång till Hootsuite och Observepoint
Adobe har förbättrat och uppdaterat Adobe Exchange, som är en samling applikationer och integrationer till tredjepartslösningar. Bland nya tredjepartsintegrationer finns bland andra Hootsuite och Observepoint.

Datamodeller användare själva kan bygga
Nu går det att bygga sina egna användardefinierade datamodeller i Adobe Cloud Platform med AI Studio, en ny tjänst som drivs av Adobe Sensei.
Lär upp din algoritm

Utvecklare kan få tillgång till förprogrammerade Adobe Sensei-algoritmer som kan ”läras upp” för att passa företagens specifika behov.
Ny beta-version

Den nya beta-versionen av Adobes serverlösa plattform, Adobe O/I Runtime, underlättar utvecklarnas arbete.

Om Adobe Sensei
Adobe Sensei är namnet på Adobes AI- och maskininlärningsteknik. Tekniken kan analysera flera miljarder dataelement för att förstå innehållet i bilder, tolka dokument och optimera marknadsföringskampanjer.