Adobe lanserar virtuell ai-analytiker

Oroa dig inte kära analytiker-kollega, dina dagar är ännu inte räknade. Men tåget för att utveckla en ai-analytiker har nu börjat rulla mot destinationen Att-göra-det-du-gör.

Adobe tänker använda sin ai-teknologi för att hjälpa anställda på företag med information, baserat på hur de faktiskt använder informationen. Makes sense?

En analytiker som liksom känner av vad det är för analyser som de anställda vill ha, och det innan de vill ha den så att de alltid kan ha det senaste på skärmen.

Den virtuella ai-analytikern har tagits fram de senaste tre åren och den kan idag identifiera toppar och dalar i webbtrafiken, status för onlinebeställningar och en del annat. Skillnaden på den här versionen är att den inte bara använder data utan den också analyserar vilken data som faktiskt används och hur den används i organisationen, som typ crowdsourcing.

“You’re only as smart or as brilliant as, sort of, the questions that you ask of your data and these alerts that you create,” kommenterar John Bates, director of product management på Adobe Analytics till CNBC. “People’s consumption patterns are different and we’re always analyzing not just the data they look at, but we’re also looking for people across their company who look like them. It goes beyond answering the questions that you ask of our system, but it also answers the questions you didn’t ask,” fortsätter han.

Spännande utveckling som vi ser fram emot att lära oss mer av.

Här kan du läsa mer.