Adobe införlivar sitt kreativa arv i Adobe Analytics

Nu lanserar Adobe helt nya Analysis Workspace inom Adobe Analytics, ett verktyg för att analysera, dela och använda marknadsdata.

Inspirerad av sitt kreativa arv vill Adobe förändra sättet företag använder och presenterar data. Med det nya verktyget kan medarbetare enkelt sammanställa data i snygga och lättolkade analyser för att underlätta snabba beslut.

Analysis Workspace gör det möjligt för användarna att visualisera, jämföra och analysera data på sätt som inte tidigare var möjligt.

“Vårt unika arv från det kreativa skapandet har lett fram till ett helt nytt verktyg för dataanalys. Analysis Workspace gör annars komplex data till lättöverskådlig och förståelig för en bredare grupp människor inom en organisation”, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef Adobe.

I nya Analysis Workspace finns funktioner som:

Photoshop-inspirerade arbetsflöden

Adobe har efterliknat många av de funktioner som återfinns i Illustrator och Photoshop, för att göra det både enkelt och kul att skapa och dela rapporter. Att justera och visualisera data blir enkelt och utan behov av större förkunskap.

Intuitiva visualiseringar av data

Oavsett om det gäller pajdiagram eller staplar är visualisering av data en viktig del. Genom enkla drag-and-drop-funktioner kan användaren anpassa det visuella utfallet.Stora och små datakällor renderas snabbt och kan enkelt justeras direkt i verktyget.

Dessutom finns en rad kraftfulla funktioner för analys och visualisering av data, som tidigare endast funnits tillgängliga i Adobe Analytics. En demonstrationsvideo visar hur några av funktionerna i Analysis Workspace fungerar.