Adobe blir partner med Publicis Groupe

Adobe ingår ett strategiskt partnerskap med franska Publicis Groupe, vars byråer nu får tillgång till en ny global marknadsföringsplattform baserad i Adobe Marketing Cloud. Den nya plattformen ska möta kraven på automatisering och ökad insikt i konsumenternas beteende.

“Publicis Groupe har en stark position och historia av innovation och kreativitet. Nu får deras olika byråer tillgång till Adobes lösningar för digital marknadsföring som kommer att vara en hörnsten för deras fortsatta tillväxt och utveckling av sin digitala verksamhet i framtiden,” säger Håkan Cedell, chef för Adobe Media Optimizer i Norden.

Den nya Publicis Groupe Always-On-plattformen är baserad på VivaKi som är en öppen plattform. Det innebär att enskilda byråer kan anpassa lösningen och framtoningen utifrån sina egna önskemål. Samtidigt kan de dela kunskaper och insikter till sina kunder, så att de bättre kan mäta värdet av sina marknadsföringsinsatser. Adobe och Publicis Groupe kommer tillsammans investera i den fortsatta utvecklingen av den nya plattformen och se till att den är tillgänglig för Publicis Groupes byråer och kunder. De byråer som ska använda plattformen är bland annat: BBH, DigitasLBi, Leo Burnett, MSLGROUP, Publicis Worldwide, Razorfish, Rosetta, Saatchi & Saatchi, Starcom MediaVest Group, VivaKi och ZenithOptimedia.