Adobe Digital Trends 2016 – Data och analys är grunden om du skall nå en digital framgång

Du måste ha kundupplevelsen i fokus i din marknadsföring och skapa innehåll baserat på analys för att kunna vara relevant i en värld fylld av data.

År 2014 framkom det att kundupplevelsen är det som är viktigast, 2015 tog det fart och under 2016 har det blivit så viktigt att det drar med sig andra prioriteringar i omloppsbanan.

7 000 personer har har varit med och skapat underlaget till årets Digital Trends, en rapport från Adobe i samarbete med Econsultancy. Rapporten ger svar på vad som är viktigast i den digitala kundresan.

Tre saker som är viktiga för att lyckas med sin digitala kundresa:
1. Du måste optimera kundupplevelsen
2. Du måste skapa ett intressant innehåll
3. Du måste ha en datadriven marknadsföring med fokus på individen

Företag investerar i bra kundupplevelser, men det finns mer att göra. Kundupplevelsen måste genomsyra allt man gör i alla led.

“Vår interna företagskultur är föråldrad. Vi lever i en modern, dynamisk, digital värld, men i dagens företagskultur saknas det utrymme för återkoppling, innovation och ett 360-graders samarbete mellan ledningsgrupp och personal.”

>>> Ladda ned Digital Trends 2016 – årets viktigaste rapport här

Data måste vara kopplad till varje kundkontakt – från det att man tagit del av reklam eller annan typ av marknadsföring till faktiskt köp och hela vägen in i CRM-systemet.

“Man bör ta sina beslut för sin marknadsföring grundat på data och analys för att kunna skapa en bra kundupplevelse.”

Marknadsförare har avslöjat sina strategiska prioriteringar för 2016 i undersökningen. Det visar sig att 53 procent har satt datadriven marknadsföring längst upp i sina prioriteringar. När man ser på det i ett större perspektiv är det uppenbart att marknadsförare prioriterar detta område för att kunna skapa en bättre kundupplevelse.

“Content är fortfarande det som är viktigast för att få fram företagens budskap, därför är den kreativa delen idag allt mer viktig för att skapa en relevant kundupplevelse.”

Högt upp i prioriteringslistan dominerar områden som personalisering och optimering av innehåll (Content).

Hela 94 procent säger att de måste förbättra processen för att skapa ett relevant innehåll, vilket kommer vara viktigt för att skapa en bra kundupplevelse. Samtidigt säger 91 procent att de måste förbättra samverkan mellan det kreativa och marknadsförarna. Helt uppenbart är det ett gap mellan kraven på att leverera ett relevant innehåll och relationen, kunskapen och förståelsen mellan dem som skall leverera innehåll (Content) till användarna.

”Det är dags att skapa innehåll och kampanjer baserat på data och analys för att kunna ge användarna en bra och relevant kundupplevelse.”

>>> Ladda ned Digital Trends 2016 – årets viktigaste rapport här