Adobe blir bästis med Software AG

Adobe har nytt partnerskap med tyska Software AG. Syftet är att ge företagskunder möjlighet att samla kunddata från sina samtliga affärssystem, för att på så sätt kunna tillhandahålla bättre kundupplevelser.

Under Adobe Summit i London, presenterade Adobe ett partnerskap med det globala it-företaget Software AG, som har kontor i Norden. Tillsammans ska Adobe och Software AG hjälpa företag att förbättra sina kundresor genom att sammanföra kunddata från flera olika affärssystem till en och samma plattform. Detta gör det bland annat möjligt att skapa kundprofiler som uppdateras i realtid.

Mer konkret kommer Adobe att lansera integrationer mellan Adobe Experience Platform och Software AG:s webMethods Integration och API management services. Software AG:s teknik kan koppla samman olika system, såsom CRM-system, appar och diverse back end-system, medan Adobe Experience Platform kan samköra data från hela verksamheten och skapa kundprofiler som uppdateras av Adobe Sensei, Adobes AI- och maskininlärningsteknik. Detta gör det möjligt för företag att få en komplett överblick över kundresan, vilket i sin tur öppnar för att personalisera den i större utsträckning än vad som tidigare varit möjligt.

Genom att utnyttja Software AG:s kompetens inom utveckling av integrerade SAP-lösningar kan partnerskapet bidra till en ny så kallad ”data-connector” mellan Adobe-ägda Marketo Engage och SAP-lösningar, som kommer att kunna synkronisera användarbeteende (hemsidebesök, öppnad e-post, deltagande vid event, mm.) med företags säljaktiviteter.