Acast får sin första Chief Product Officer och samtidigt ny CTO

Acast har utsett bolagets medgrundare, Johan Billgren, till företagets första Chief Product Officer (CPO).

Sedan Acast startades 2014, har Johan Billgren verkat som Chief Technology Officer (CTO) med ansvar för uppbyggnaden av ett professionellt teknikteam, lanseringar av nya produkter och tjänster samt införandet av dynamiska ljudfiler för placering av reklam i podcastinspelningarna.

Som CTO medföljde även ansvaret för Acasts samtliga produktioner och utnämningen till CPO är en följd av att bolaget nu delar upp ovan nämnda ansvar i två delar. I sin nya roll som CPO får Johan Billgren möjligheten att fullt ut använda sin tekniska kompetens, samt breda och djupa branschkunskap, i uppdraget att leda Acasts framtida produktutveckling.

Till ny Chief Technology Officer (CTO) har utsetts Daniel Forsman, som senast var Chief Operating Officer (COO) på Sinch AB. Här var uppgiften att bygga upp och leda två team av ingenjörer vid bolagets verksamheter i Stockholm och San Francisco. Innan dess hade Forsman liknande uppdrag åt Rebtel och Microsoft i Stockholm och Seattle.

”Att hitta Acasts nya CTO var ingen enkel uppgift. Vi sökte en professionell person med blandning av erfarenhet och framsynthet och är övertygade om att Daniel Forsman är rätt person för uppgiften. Vi är glada att ha med honom i vårt team, som ledare i arbetet med att fortsätta bygga på det arv Johan Billgren lämnat”, säger Acasts VD, Ross Adams.

På bild: På vänster i bild är Johan och Daniel till höger.