8 heta digitala trender från – Adobe Stock 2017 Trends Report

Designers, professionella kreatörer och marknadsförare ska inte bara hålla sig ajour med vad som händer i dag, de måste även hålla koll på vad som kommer i framtiden.
Därför har Adobes Creative Cloud-expert och guru Paul Trani tagit fram ”Adobe Stock 2017 Trends Report” som lyfter fram designtendenser för 2017.
Här är åtta av trenderna som Paul Trani lyfter fram:
Avancerad maskininlärning tar över
Om robotar med tiden kommer ta över våra jobb helt och hållet vet vi inte, men avancerad maskininlärning blir i varje fall viktigare, även för kreatörer. Systemen och maskinerna blir smartare och lär sig i allt större omfattning våra kreativa processer, något som exempelvis gör det enklare och snabbare att hitta rätt bilder i bildbanker.
Världen från ovan
Flygfoto har nått nya höjder sedan drönarnas utbredning och nu kan vi ta bilder från helt nya vinklar. Under 2017 kommer vi se hur detta påverkar vår kreativa produktion och i vilken riktning tekniken utvecklar sig vidare. I Sverige kanske användandet av drönarfoto blir lite svårare i och med förbudet som beslutades av högsta förvaltningsdomstolen i oktober 2016.
Digitalt vs. hantverk
I en industrialiserad och teknikfokuserad värld tenderar vi att leta oss tillbaka till ett mer traditionellt hantverk. Vi använder i allt större utsträckning digitala verktyg för skapande, men många vill ändå efterlikna klassiska penseldrag och handtecknade bokstäver som en motreaktion till digitalt polerade linjer och former.
3D växer
Verktyg och applikationer för 3D-design växer. Programmen blir mer lättillgängliga för designers och kommer förenkla den kreativa processen så att fler kan jobba snabbare och mer effektivt med 3D.
Omedelbar storytelling
Under 2017 måste visuellt innehåll skapa starkare attraktion, provocera fram känslor och berätta en historia – omedelbart. Oavsett om det gäller ett enkelt foto, eller en kort videosnutt, förväntar vi oss samma upplevelse med en inledning, huvuddel och avslutning.
Fångat i limbo
Nya tjänster som exempelvis Boomerang och Cinemagraph, gör att vi kombinerar bilder och video och skapar perfekta loopar som exakt fångar ögonblicket i en kombination av statisk bild och rörelse. Experimenten med att kombinera olika media och pressa gränserna kommer bli mer tydliga under 2017.
Strävan efter det enkla
2016 var fyllt med digitalt kaos och osäkerhet. I år är världen redo för enkelhet och sanning. Inom konsten kommer detta manifesteras i tankar om hur vi relaterar till vår jord. Funktion och ”less is more” kommer trumfa form och lyx.
Funktion och syfte före yta
Sociala media har gjort alla synliga, och kändisar har för länge sedan insett nödvändigheten av mer än ett vackert ansikte. Riktigt innehåll för att stå ut på riktigt.