8-åringen som tjänar över en miljon kronor i månaden på YouTube

CharlisCraftyKitchen är en kanal på YouTube vars värdinna är en 8-årig tjej från Australien som tjänar över en miljon kronor varje månad på att lägga upp videoklipp om hur man tillagar efterrätter med andra efterrätter.

CharlisCraftyKitchen är framtidens TV-stjärnor som redan idag fångar en miljonpublik. Bara ovan klipp har setts över 59 miljoner gånger.

Charli började sin kanal när hon var 6 år gammal och tillsammans med sin lillasyster Ashlee är hon idag YouTubes största matkanal. Charli till och med slår Jamie Oliver med hästlängder som “bara” har 6 miljoner visningar i snitt på sina klipp.

Andra stjärnor på YouTube inkluderar grav3yardgirl som packar upp och testar olika produkter. Hon gör det stor entusiasm och humor. Kanalen som tjänar över 270 tusen kronor i månaden lockar både äldre och yngre som ser hennes klipp.

Ovan klipp har fått över 8 miljoner visningar och testar en Wubble Bubble.

Barn och ungdomar blir mångmiljonärer på YouTube, en kanal som idag är världens i särklass största underhållningskanal. Bara i Sverige når YouTube 21 procent av befolkningen dagligen. Det innebär att Youtube nu tillhör Sveriges största TV-kanaler/-tjänster sett till daglig räckvidd. Bara SVT och TV4 når fler en genomsnittlig dag.

Möt YuYa – en hyper tjej som också har YouTubes största kanal inom skönhet. Förutom att vara mycket entusiastisk tjänar den här tjejen över 350 tusen kronor i månaden.

Andra kanaler som vi skrivit om tidigare heter PewDiePie och FunToyzCollector vilka båda tjänar över tre miljoner kronor i månaden från sina annonssamarbeten och sponsrade partners.

Den gemensamma nämnare för några av de största kanalerna på YouTube är att de är unga, entusiastiska och hade ingen affärsplan när de startade. De skapade sin kanal för att det var kul och för att de fick visningar. I början var det inte många visningar, men efter hårt arbete har de alla nått miljonnivåer.

Advertising Age har sammanställt en lista över de kanaler som tjänar mest pengar inom skönhet och mat. Du kan se hela lista här.

Varför sitta på ett kontor och vara löneslav när du kan bli en stjärna på YouTube? Lyssna på PewDiePie som pratade om just detta på sommarprat med SverigeRadio.