Spel, spel och flera coola spel på E3-mässan

Visste du att e-sport omsätter över 7 miljarder kronor och lockar över 200 miljoner spelare världen över. Tar vi med casual gaming så är siffrorna ännu högre och landar på nära 15 miljarder kronor under förra året. När de stora spelhusen släpper nya spel är det med andra en stor händelse. Och det blir inte större än på E3-mässan.

Sex av tio (59 %) internetanvändare spelar spel på internet någon gång och en fjärdedel (24 %) gör det dagligen, enligt rapporten Svenskarna och Internet. Den yngsta åldersgruppen, 12–15-åringar, spelar oftast spel på internet, såväl någon gång, som dagligen. Bland 12–15 åriga pojkar är det nästan alla (98 %) som spelar och mer än hälften (59 %) som spelar varje dag. Bland flickor i åldern 12–15 år är det 77 procent som spelar spel och 33 procent som gör det dagligen. Men sedan sjunker andelen som någon gång spelar spel med stigande ålder. Det intressanta är att i medelåldern (36–55 år) är det ungefär lika stor andel män som kvinnor som spelar spel, men det är bland kvinnorna (över 26 %) man ser en större andel dagliga spelare än bland männen (omkring 20 %). Från 55 års ålder är det en större andel kvinnor som spelar än män, både bland de som spelar någon gång och bland de som spelar dagligen.

Min personliga favorit från E3-mässan är Unravel Two för myskvällar i soffan och såklart nya Battlefield 5, som jag alltid spelar med min kamo-keps. Vet inte varför, men den ger mig tur i battles. Äntligen har Dice också inkluderat en kvinna bland karaktärerna som du ser på förstabilden. Det tog lite tid men kvinnliga karaktärer i Dice spel verkar vara här för att stanna.

First, let me be clear about one thing. Player choice and female playable characters are here to stay. pic.twitter.com/fvi9riUZDM

Här är några av de trailers som visades upp: