Välkommen till Dagens Analys!

Sju gånger snabbare Apple Watch med nya WatchOS 3

Apple visade igår upp sin senaste uppdatering till Apple Watch WatchOS 3, nästa generation av operativsystem. Den nya uppdateringen kommer att anlända i höst med nya funktioner som skall förbättra användarupplevelsen för alla som har en Apple Watch.

Ett viktigt område som har förbättras är app-prestanda, som länge har varit en öm punkt för alla Apple Watch-ägare. Appar på klockan har tidigare haft en märkbar fördröjning innan de startar, men detta kommer inte längre att vara fallet. Det förklarar Kevin Lynch, VP av teknik på Apple, som förklarade att prestanda nu är sju gånger snabbare än tidigare, vilket bör leda till flera applanseringar.

”Den är sju gånger snabbare, men det känns som 1000 gånger snabbare”, sa Lynch under bolagets WWDC keynote. ”Appar blir blixtsnabba och interaktiva.”

Det nya WatchOS 3 kommer att tillåta Apple Watch-användare att dela aktivitetsdata med vänner och familjemedlemmar, som länge har varit med fitness trackers från konkurrenter Fitbit och Garmin. Det kommer också en ny app som kallas Breathe, som är utformad för att hjälpa användare med deras djupandning, som Lynch förklarade har visat sig vara ett bra sätt att minska stress, lugna kroppen och förbättra hälsan.

Apple Watch och andra handledsbaserade tränings trackers har tidigare inte var anpassade för personer med funktionshinder, men Apple vill att ändra på det. Med WatchOS 3 kommer Apple Watch nu kunna mäta snurrar, hastighet, avstånd och förbrända kalorier. Det kan också ställas in för att påminna användarna när det är dags att snurra sina stolar, snarare än ”Stand” påminnelser.

Andra uppdateringar inkluderar en ny Control Center som liknar den på iOS och ger snabb tillgång till batteritid och inställningar för flygplansläget, Stör ej och mer. Sättet du svarar på meddelanden kommer också att få en förbättring. En ny funktion som kallas Scribble, låter användarna skriva och svara på meddelanden med hjälp av sina fingrar.

Slutligen WatchOS 3 ger en speciell SOS funktion när du håller på sidoknappen. Klockan kommer att kunna ringa larmtjänster och dela din position. När den aktiveras, kommer det också att växla till lista dina medicinska uppgifter från Världshälso appen.

911

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.