Ishtar Touailat blir innovationschef för Tietos datadrivna affärer i Sverige

Ishtar Touailat, nyligen utsedd till en av Sveriges 101 supertalanger och Årets Innovationsängel av Veckans Affärer och årets IT-kvinna 2016, tar steget till storbolagssidan och blir innovationschef inom Tietos enhet för datadrivna affärer i Sverige.
– Ishtar är en sann supertalang som redan har gedigen erfarenhet av affärscoaching och att driva innovation i olika organisationer, däribland hennes egna startups. Ishtar har förmågan att kunna bidra och stärka Tietos datadrivna affärer och erbjudanden. Vi delar samma värderingar, och tillsammans kommer vi fortsätta att arbeta för en mer inkluderande och jämställd IT-bransch och startup-scen, säger Ari Järvelä, chef för den nya enheten för datadrivna affärer.
Det var i september förra året som Ishtar kom i kontakt med Tieto för första gången, då hon nominerades och intervjuades för titeln “Årets IT-kvinna 2016” – ett pris som Tieto delar i samband med Universum Excellent Talent Awards. Ishtar plockade sedermera hem utmärkelsen för sitt engagemang och arbete för att öka andelen kvinnliga entreprenörer och startups drivna av kvinnor.
2015 utsåg Ishtar till en av årets Innovationsänglar och tidigare i år utnämndes Ishtar till en av Sveriges supertalanger av tidningen Veckans Affärer, mycket tack vare hennes arbete för att öka jämställdheten inom IT-branschen.
På Tieto kommer hon att inspirera och coacha kunder, partners och egna medarbetare för att skapa nya datadrivna affärsmodeller och tjänster.
– Med våra lösningar inom AI, Big Data och Machine Learning kommer vi att kunna skapa värde för både företag och samhället i stort. Jag är väldigt glad över att få möjlighet att driva innovations- och förändringsarbetet tillsammans med teamet på Tieto. Tillsammans kommer vi att kunna lyfta berg och bidra till en mer innovativ och jämställd IT-bransch, säger Ishtar Touailat.