5 tips för att lyckas med content marketing

Intresset för content marketing är fortsatt stort och det finns ett tydligt intresse att lära mer och gå en bra content marketing-kurs eller en content marketing-utbildning. Ett alternativ till en kurs eller en utbildning kan vara att gå på en inspirationsdag kring innehållsmarknadsföring där många olika content marketing-exempel presenteras och ett sånt event är Content Marketing-dagen som arrangeras av Dagens Media.

Dagens Analys var på plats när Content Marketing-dagen gick av stapeln i veckan och vi har sammanställt 5 tips för att lyckas med content marketing baserat på de åtta föredrag och elva föreläsare som presenterade bra,  konkreta och mätbara content marketing-exempel under dagen:

1. Det finns möjligheter att skapa bra innehåll och bra historier i alla företag!
”Allt som är knutet till ett företag kan vara content, det finns massor av såna frön i alla företag.”
Therese Lindström, tidigare Chef Content på Svenska Spel
“Alla företag har bra historier att berätta.”
Jonna Ekman, Marketing Manager, KIT

2. Bli ett mediehus! Förflyttningen från köpta till egna medier gör att du också blir en plats för dina kunder där de hittar bra innehåll för inspiration, lärande och underhållning.
”Vi är ett mediehus, vi är annonsörer i våra egna kanaler.”
Maria Wästlund, Head of Markering Programs SAS

3. Satsa på newsjacking! D v s häng på nyhetshändelser som ligger inom eller nära ditt område. Som årets julklapp. Eller temadagar som uppmärksammas. Eller rena nyheter inom din bransch.
”Vår kampanj Blocketbilen var newsjacking.”
Johan Ran, Manager Global Marketing & Communications, Orio och Anders Thun, Digital Marketing Manager, Orio

4. Börja brett så märker du vad som fungerar! Självklart ska det innehåll som produceras vara relevant och inom ert verksamhetsområde, men skriv inte en artikel som du själv tror på och förvänta dig att den ska ta fart. Ibland fungerar nischat och nördigt innehåll, ibland vill dina kunder och läsare inspireras och lära nytt.
”Våga köra mycket innehåll, du vet inte vad som kommer fungera.”
Åsa Lundqvist, Content Director, OTW

5. Jobba med kända ansikten! Det behöver inte vara kändisar i ett brett perspektiv, men namnkunniga i er bransch. Det skapar intresse och läsvärde.
”Jobba tillsammans med intressanta människor.”
Åsa Lundqvist, Content Director, OTW

Mer om content marketing på Dagens Analys

Ännu mer om content marketing

Ordlista digital marknadsföring (med begrepp som native advertising, persona, SEO och UX)