5 argument till varför video ska ingå i din marknadsstrategi

Video fortsätter att växa i popularitet, speciellt hos den yngre generationen. Ifall du ännu inte är helt övertygad, får du här fem argument till varför video bör ingå i din marknadsstrategi under 2019.

Video är en effektiv kanal för att nå ut med ditt innehåll och har i takt med ökningen av sociala medier blivit allt mer populär. Hela 83 procent av alla marknadsförare anser att video kommer att bli allt viktigare. Men trots detta är det fortfarande många som ännu inte använder video som en del i sin marknadsföringsstrategi.

Just därför har vi sammanställt fem argument som kanske kan få dig att tänka om och ha med formatet i din marknadsstrategi.

1. Video får konsumenter att interagera med ditt varumärke

Förutom att video skapar engagemang är det ett utmärkt sätt att öka varumärkeskännedom och locka potentiella kunder till din sajt. I studien 2018 Video Marketing Survey framkommer att över hälften (53 procent) av alla konsumenter interagerar med ett varumärke efter att ha sett video på sociala medier. När det kommer till millennials var siffran hela 66 procent.

Det betyder att det är en effektiv form av annonsering såväl som en stor möjlighet när det handlar om er strategi för sociala medier. I studien framkom även att 30 procent av millennials vill att videoklipp ska innehålla en länk som låter dem köpa den aktuella produkten eller tjänsten.

Det hela känns som öppet mål och ett starkt argument till varför du ska satsa på formatet.

2. Digital videoannonsering fortsätter att öka

Enligt IAB:s studie 2018 Video Ad Spend har digitala och mobila investeringar ökat i alla branscher. Sedan 2016 har den digitala videoannonseringen ökat med 53 procent, och inget tyder på att det är på väg att stanna av. Enligt studien beräknas 54 procent av alla marknadsförare öka sin annonsering i video det närmaste året.

Facebook och Youtube är plattformarna som tar de största intäkterna.

Här vill väl inte du stå kvar på perongen när videotåget åker iväg. Det gäller att rusta nu och börja skissa på er första kampanj redan imorgon.

3. Video i sociala medier ger ROI

Marknadsförare som har investerat i video är också nöjda med resultaten. Hela 88 procent av alla marknadsförare är nöjda med resultatet som deras satsningar i videomarknadsföring i sociala medier har gett dem. Detta indikerar att majoriteten av all varumärken ser positiva resultat.

När de svarande blev tillfrågade vilket typ av innehåll som gett bäst ROI på sociala medier, rankade 40 procent video som nummer ett.

4. Video är bästa sättet att berätta om en produkt

När både text och video finns på samma sida, föredrar 72 procent att lära sig om en ny produkt eller tjänst via video. Även om det tar längre tid att se ett videoklipp, får man ofta en bättre chans att se fördelarna med produkten.

Dessutom uppger 83 procent av alla konsumenter att de är villiga att dela ett videoklipp de gillade med sina vänner. Något som bygger både varumärkeskännedom, skapar engagemang och ger ROI.

Genom att bädda in videoklipp på er sajt och dela klippen på sociala medier har ni betydligt större möjlighet att skapa engagemang.

Gilla och dela är ju trots allt våra bästa vänner när det kommer till word-of-mouth-marknadsföring.

5. Instagram är bästa sociala medieplattform

Instagram har varit den mest framgångsrika plattformen för videomarknadsföring. Hela 88 procent av alla marknadsförare uppger att video på Instagram har varit en succé och att de är nöjda med den ROI de fått. 75 procent av alla användare har tagit action, t.ex. besökt företagets hemsida, eter att ha sett innehåll från varumärken på plattformen.

84 procent av marknadsförare har använt videoannonsering på Facebook, varav 85 procent uppger att de är nöjda med resultatet. Andelen som är nöjda med sina videokampanjer har sjunkit från 87 procent föregående år.

LinkedIn har å andra sidan fler nöjda marknadsförare. Även om det är betydligt färre som använt video i sin marknadsföring på LinkedIn (51 procent), uppger 84 procent att de är nöjda med resultatet. Det är en ökningen med 9 procent från föregående år. Här kan du läsa mer om hur du gör för att publicera videoklipp på LinkedIn.

Så nu har du en sammanfattning som du kan skicka ut på kontoret eller använda som argument under nästa planeringsmöte.