5 anledningar till att ta hem den digitala affären

Digital marknadsföring är på allas läppar och tillväxten i de digitala kanalerna fortsätter att öka med samma kraft år efter år. Hur skall man som företag göra för att hänga med? 

Den digitala marknadsföringen är viktigare nu än någonsin tidigare och är idag något så centralt i de flesta organisationer att den inte längre går att lämna över till en extern byrå. Fler och fler har börjat inse fördelarna med att ta hem den digitala marknadsföringen och arbeta med den internt.

Trend mot att ta hem affären

Det traditionella samarbetet mellan annonsör och byrå håller på att förändras när fler företag börjar inse fördelarna med att ta hem den digitala affären. I en global studie från The Digital Society sköter 27 procent av företagen sin digitala marknadsföring själva; det är en ökning med över 100 procent bara det senaste året. Vad finns det för fördelar med att ta hem den digitala affären?

Fördelar med att ta hem den digitala affären

1. Ägandeskap över kundresan 

Företagen kan ta ägandet över kundresan och minska avståndet till kunderna

2. Kundnära kommunikation 

Kommunikationen blir effektivare om det hanteras av de som känner till företaget och dess kunder

3. Snabbt mellan analys och handling 

Möjliggör kortare ledtider mellan analys och handling, så att man snabbt kan optimera kommunikationen och sina erbjudanden

4. Vassare insiktsgenerering 

Företagen får även en direkt tillgång till egen samt externa data som man kan analysera och dra insikter från

5. Långsiktighet i arbetet 

Man kan gå ifrån kortsiktigt kampanjarbete och mot ett mer långsiktigt och kanaloberoende arbete

Anegy hjälper dig ta hem den digitala affären

Företagen som väljer att ta hem den digitala affären stöter på olika utmaningar. Framförallt skapas ett stort glapp när kompetens, som tidigare låg externt hos byråer, nu behövs internt hos företagen. Både utbildning av personal och rekrytering är något som riskerar ta tid och resurser.

Här finns insourcing som ett tillfälligt alternativ. Vi på Anegy kan ta hand om övergången och hjälpa er att komma igång med er digitala marknadsföring.

Utmana oss på Anegy, vi bjuder på 1 timmes konsultation då vi berättar mer om hur ni kan optimera er digitala affär! 

1 timmes konsultation med Anegy Online Marketing