6 smarta tips för att se till att innehållet på din sida ska ge dig försäljningssiffror

Det duger inte längre att bara locka till sig visningar. En smart annonskampanj måste ju också övertyga konsumenterna om att de ska välja din produkt. Nedan följer därför 6 tips som kan visa sig vara smarta att följa!

Tipsen kommer från marknadsföraren Stoney deGeyter, som helt enkelt säger att de som inte följer hans 6 “saker som man måste göra” kommer att misslyckas. Vilka är dessa steg mot smart innehåll som leder till försäljningssiffror då?

1 – “Introducera ALLT”

På din startsida ska du se till att introducera dig själv och ge besökarna en bred överblick över vem du är och vad du gör. Innehållet ska vara uppdelat i enkla sektioner, övergripande och på ett lättnavigerat sätt. Detta är väldigt viktigt, då det är på startsidan som besökarna hamnar först och det är hit de vänder sig för att få information om dig och ditt företag.

Kom dock ihåg att hålla det kort och koncist. Detta är inte stället för långa utsvävningar.

 2 – Dela med dig av informationen om ditt företag

På sidorna “Om Oss” och “Kontakta Oss” ska du se till att övertyga besökarna om att du är pålitlig. Detta görs bäst via en informationssida om dig och ditt företag, tillsammans med tydlig kontaktinformation. Berätta företagets historia, de utmaningar du stött på vägen och din vision.

Kom ihåg att ge flera möjligheter för kunder att kontakta dig – telefon, mail, besöksadress.

3 – Erbjud besökaren en överblick av dina produkter

produktsidorna så ska presenteras mer än bara en lista över varor eller tjänster. Sammanfatta ditt erbjudande, för att på så sätt poängtera fördelarna med att de ska välja just dig. Man kan exempelvis skriva faktarutor som innehåller info om dina smarta produktlösningar, eller den höga tillverkningskvaliteten.

Men försök att hålla det lättläst och lättövergripligt!

4 – Beskriv dina produkter

På samma produktsidor som i steg 3 så ska du också se till att varje produkt beskrivs på ett relevant och presentabelt vis. Håll sidan ren, med snygga segment som är lätta att förstå efter bara ett ögonkast. Se till att ha med bilder, specifikationer (mått, vikt eller liknande som är relevant), priser och tillval. Man kan också länka eller presenterna kund- eller proffsrecensioner.

5 – Var övertygande

Detta gäller hela webbsidan. Du ska inte bara övertyga med fakta, utan även tala till kundernas känslor för att få dem att köpa det du säljer. Berätta för besökarna om hur dina produkter eller tjänster hjälper dem hitta det de vill ha, och att just du är bäst på att lösa deras problem.

6 – Dela med dig av värdefulla tips

Se till att ha en blogg knuten till ditt företag och din webbsida. Dela med dig av information kring hur man använder dina produkter, och varför man ska göra det. Håll koll på sociala medier och aktuella nyckelsökord som kan användas för att kunderna ska hitta till just dig. Bli en auktoritet inom ditt område.

Nu har du en plan – och kom ihåg, innehåll är allt. Lycka till!

Källa: MarketingLand.