Instagram testar shoppingtaggar och ny köpknapp

Facebookägda Instagram testar nu en ny funktion som ska göra det möjligt att handla direkt från bilder i appen. Tanken är att underlätta för användare att handla utan att “störa” sitt skrollande – samtidigt som man kan locka fler företag till att annonsera i appen, med hjälp av finurliga lösningar.

Den främsta funktionen ska vara, enligt blogginlägget som lanserar testet, möjligheten att få information om en produkt och dess pris bara genom att “hålla kvar” fingret på bilden. Man får då upp en liten informationsruta med dessa uppgifter. Man kommer kunna se upp till 5 olika produkter genom att trycka på denna “tagg”.

Vill man sedan kan man göra det via en köpknapp som tar användaren direkt till en webbaserad butiksida. Förhoppningsvis så kommer detta vara en bättre lösning än de köpknappar som man försökt lansera tidigare på flera sociala medier för något år sedan, men som inte visat sig vara någon större framgång.

Läs mer: Nästan ingen använder köpknappen på sociala medier

Testet kommer att inkludera cirka 20 företag, och kommer till en början att bara innefatta USA – även om man hoppas inkludera fler länder framöver.