Ipsos lanserar nytt mätverktyg för Live-videos

Analys och mätföretaget Ipsos Connect har nu släppt verktyget Connect:Live, som ska hjälpa marknadsförare att bättre förstå sig på sådant som räckvidden och effektiviteten av deras annonseringen genom online-videos och Facebooks Livestreamade innehåll.

I takt med att inte bara online videos generellt, utan även Live-videos ökar i antal och mängd tittare så behöver marknadsförare ett bra sätt att mäta annonsernas genomslag.

Detta hoppas Connect:Live på att nu kunna erbjuda genom att mäta genomslag på Facebooks Live-plattform. Detta ska göras via beteendedata, register och undersökningsdata.

Enligt Ipsos så ska man kunna testa potentiella annonser innan lansering, och det ska också vara möjligt att mäta genomslag i realtid, för att på så sätt optimera kampanjen efter behov.

“Vi vet att annonsörer druknar i mängden digital data. Vi vet också att de söker efter mätdata som har någon betydelse, i synnerhet om de har upplevt det som svårt att fatta beslut med hjälp av kall, teknisk data” säger Yannick Carriou, Ipsos Connect CEO.