comScore riskerar avstängning från NASDAQ-börsen

Mät- och analysföretaget comScore har varit i blåsväder sedan mars i år, då man annonserade en kommande utredning kring “oegentligheter” . Rapporten har fortfarande inte kommit in till myndigheterna, något som nu gör att man riskerar avstängning från NASDAQ-börsen redan den 12 september.

ComScores årsrapport för året 2015 och de två första kvartalen 2016 har fortfarande inte kommit in, något som alltså leder till att man kommer stängas av från den kända börsen från och med nästa vecka – om man inte senast imorgon (torsdag den 8:e september) kan presentera en plan för hur man ska följa NASDAQs regler och undkomma avstängningen.

Läs mer: Annonseringsjätten WPP ökar sitt aktieinnehav i comScore

ComScores fallande aktiepris har bland annat lett till att marketingjätten WPP har kunnat köpa stora andelar av företaget. Men även WPP ställer nu sig frågande till att comScore fortfarande inte färdigställt sin egen utredning kring de “oegentligheter” som man skulle gjort senast den 27 juni.

Företaget har redan fått en varning från NASDAQ, där de fick till den 29:e augusti på sig att följa reglerna – något man alltså inte gjort. Håller den tidigare betydande aktören i mätbranschen på att gå under?