Facebook förutspås växa med 20 procent det närmaste året

Enligt en ny rapport från amerikanska finanstidningen Barron så har Facebook goda förutsättningar för att växa med över 20 procent under det kommande åren. Orsaken är de stadigt ökande annonsintäkterna via företagets sociala medieplattformar somWhatsApp eller Instagram.

Facebook självt har sett ökade intäkter från annonsering delvis som en följd utav sin satsning på snabbladdade mobila annonser. Man har också sett till att öka mängden annonser en användare får se under en viss tidsperiod, skriver Reuters som citerar Barron:s rapport.

Det finns även fortsatt stora möjligheter för techjätten att få mer intäkter via sina andra plattformar som Instagram, Messenger och WhatsApp – där säger rapporten att man fortfarande inte utnyttjat alla möjligheter för annonsering.

Facebook har redan äver 1,1 miljarder bekräftade aktiva användare, något som förväntas kunna öka till 1,7 miljarder till 2020. Då förväntar sig investerarna att man lärt sig mer kring annonsoptimering och fått fram effektiva metoder för att omvandla annonser till intäkter för företaget.

Det enda Barrons rapport ser som potentiellt negativt för företaget är dess svårighet för att behålla yngre användare – då de under 25 inte spenderar lika mycket tid på Facebook via mobilen som de äldre grupperna.

Facebook växer, alltså, och det verkar som om vi kommer få fler istället för mindre annonser på Instagram eller WhatsApp. Är det något som användare kommer acceptera, eller har branschen fel? I vilket fall som helst så är dessa siffror även ett exempel på varför man nyligen satsat hårt i kampen mot annonsblockerare.

Läs mer: Ben Williams varnar Facebook för att fortsätta blockera reklamblockerare