Facebook tar hjälp av användarna för att skapa det perfekta, informativa nyhetslödet

Facebook tar hjälp av vanliga användare för att modifiera algoritmen för sitt nyhetsflöde. Du har kanske fått svara på några frågor under de senaste månaderna? Dessa data kommer nu användas för att skapa ett rankningssystem som ska vara relevant för just dig.

Med uppskattningsvis över 1, 71 miljarder användare så kan man definitivt inte räkna med att alla vill se samma saker i sitt flöde. Därför har man, utöver algoritmen som minns vad du “gillat” eller klickat på, också hjälp från sitt Kvalitetsprogram.

Användare som tagit del av kvalitetsprogrammet har fått svara på hur informativa de anser olika inlägg vara på en skala från 1 till 5.

Facebook samlar sedan ihop den tidigare nämnda informationen tillsammans med denna data, och skapar en “rankningssignal”. Denna signal försöker sedan förutspå vad som enskilda användare troligtvis är intresserade av, eller vad de tycker är informativt.

I ett blogginlägg skriver sociala mediejätten att “vad en person tycker är informativt är något annat äv vad en annan person tycker är informativt. Detta kan vara en nyhetsartikel kring en aktuell händelse, ett inlägg om din favoritkändis, lokala nyheter, en recension av en film, ett recept eller något helt annat som informerar dig”.

Detta ska ses i samband med att man lovat slå ner på “clickbaits” för att höja kvaliteten på nyhetsflödet. Med tanke på att undersökningar visar att allt fler unga får sina nyheter från sociala medier (och främst Facebook) så kan vara viktigt för Zuckerberg att man ses på som en seriös spelare på nyhetsarenan.

Läs mer: Facebooks nya flöde kan ge publicister ett nytt sätt att sticka ut

Det finns säkert stora pengar i det, också.