Google inte ensamma – nu satsar även Facebook på Sommar-OS 2016

Vi skrev nyligen på Dagensanalys om att Google satsar hårt på Sommar-OS i Rio som börjar på allvar om några dagar. YouTubers och avancerade OS-relaterade sökningar var några av dragplåstren – men nu kommer även Facebook att göra OS till sin grej. Ett antal nya funktioner kommer att släppas under fredagen den 5 augusti och alla de ska ge en större OS-upplevelse.

Läs mer: Google kommer att hårdbevaka de Olympiska spelen i Rio

Några av er kan redan ha märkt den – en hälsning högst uppe i nyhetsflödet. Det är en OS-fackla, förresten, om du inte märker den uppenbara texten. Om man klickar sig vidare därifrån så kan komma till en sida med en massa OS-relaterat innehåll – sökresultat, evenemang och såklart Live-videos från Rio de Janeiro. Allt kan också anpassas efter användarens egna önskemål.

Andra Facebook-funktioner skräddarsydda för OS 2016 är bland annat möjligheten att visa vilket land man hejar på genom en OS-ram i landets färger runt ens profilbild.

Åh, just det, och oroa dig inte – Fejjan kommer även att skicka ut en farväl-hälsning till OS i samband med avslutningsceremonin. Om man är sportälskare så måste detta ändå vara något av en början på en gyllene era, kan tänkas?