Facebook betalar stjärnor för att sända Live

Enligt uppgifter till Wall Street Journal så betalar Facebook pengar till stora internet-stjärnor från YouTube och Vine för att de ska framföra live-streamat innehåll för sociala jättens live-plattform. Drygt 2, 2 miljoner dollar (drygt 18 miljoner kronor) har gått till stjärnor från rivaliserande sociala medier.

Pengarna som betalas ut till dessa influencers ska inte ses som att man ska köpa över dem till Facebook, utan “för att uppmana till experimentering” enligt Facebook själva. Man har satsat på personer som Ray William Johnson eller Jon Paul Piques, som inte är de med störst antal följare – men som däremot har lojala och unga följare som gärna trycker på “dela”-knappen.

Läs mer: Så tänker Facebook ta över TV-nyheterna

Tidigare har man dock betalat även stora stjärnor som George Takei (känd från Star Trek) eller simstjärnan Michael Phelps och nyhetsbolag som New York Times och Buzzfeed för att sända via Live.

Det är intressant att se hur mediejätten satsar så hårt på live-material. Detta är förstås inte konstigt, då just live-video är ett perfekt sätt för att få användare att skapa eget material – något som fejjan-användarna på sistone varit rätt dåliga på.