Hennes hem flyttas till kemtvätten – av Electrolux

Svenska elektronikjätten Electrolux har nått framgång med en så kallad “prank video”, där en kvinnas hem flyttas till hennes kemtvätt. Utöver själva underhållningsvärdet i videon så är detta också ett bevis på hur en YouTube-trend kan vara ett framgångsrikt recept för marknadsföring.

Videon har fått nästan 690 000 visningar sedan den postades en knapp månad sedan, och har nämnts i branschpressens stora namn som till exempel AdWeek.

Läs mer: Lista över nätets mest attraktiva digitala influencers just nu

Med hjälp av företaget Volontaire så skapade Electrolux reklamfilmen “The Drycleaner Prank” för att marknadsföra en ny tvättmaskin som ska underlätta för konsumenter att tvätta känsliga kläder hemma. Detta gjorde man genom att helt enkelt bygga om en kemtvätt till en kopia av Johanna (och hennes konspirerande pojkvän, Richards) lägenhet.

Man hade bara 24 timmar på sig att bygga om kemtvätten efter det att Johanna lämnat in sin tröja, men det räckte för teamet av inredningsdesigners och snickare att sätta en kopia av lägenheten (inklusive utsikt). Man hade tidigare fått ta foton av hemmet genom pojkvännen, som ville överraska sin partner med en ny tvättmaskin som skulle göra kemtvättandet onödigt.

Den här reklamfilmen är ett bra exempel på hur man kan kombinera en YouTube-trend (prank-videos är sjukt poppis) med en reklamidé, som dessutom involverar “vanliga” konsumenter. Men spana in videon själv nedan:

Behöver du hjälp med att skapa en framgångsrik digital annonskampanj? Klicka här.