4 tips för att öka räckvidd och effektivitet i dina mobila videoannonser

Under eventet ”The science behind marketing” förra veckan delgav Richard Bussy från Facebook sina fyra bästa tips för hur du ökar räckvidden och effektiviteten i dina videoannonser för mobiler.
Uppmärksamheten hos dagens internetanvändare är kortare än någonsin, och med annorlunda format och beteenden i mobil jämfört med desktop ställer det andra krav på hur dina videoannonser utformas. Facebook har samlat in och analyserat vad som krävs för att göra en videoannons i mobilen som mest effektiv. Deras fyra tips är:

 1. Visa upp varumärket tidigt
  Eftersom många slutar titta efter bara några sekunder är det viktigt att du tidigt introducerar ditt varumärke. För bäst impact bör det synas inom tre sekunder från att videon startar.
 2. Visa varumärket under mer än hälften av tiden
  Ditt varumärke bör finnas i bild minst hälften av videoklippets tid, för att se till att det är tydligt vem som är avsändare.
 3. Gör videon så kort den kan bli och så lång den måste vara
  Dagens mediekonsumenter, framför allt unga, förväntar sig snabba och tydliga kärnbudskap. Se därför till att skala bort allt onödigt och gör videon så kort det går samtidigt som du har med allt du måste. Se exempelvis Apples senaste 8-sekunders video för iPhone 8.
 4. Leverera ditt budskap tidigt och tydligt
  Allt färre ser klart en hel video, och det traditionella sättet att i slutet berätta vad du vill att konsumenten ska göra fungerar därför inte. Se till att ha din ”call-to-action” tidigt och tydligt. Vill du att de ska köpa en produkt, berätta det på en gång.

Det hela handlar om att göra dina videoannonser mer effektiva och anpassade efter dagens konsumentbeteenden. Att snabbt veta vem som är avsändaren och vad de vill att konsumenten ska göra är viktigare än att bygga upp en lång berättelse där varumärket kommer in som hjälten i slutet. Det traditionella sättet är helt enkelt anpassat för ett annat konsumtionsmönster (läs linjär-tv) och passar sig inte för dagens mobila konsumenter.