Media Intelligence Alliance – Opoints och Infomedias nya samarbete

Opoint – som nyligen köptes upp av M-brain  – går nu ihop med Infomedia för att skapa “en nordisk allians inom media intelligence”. Tillsammans vill man stärka möjligheten att erbjuda sin kunder “samlade nordiska lösningar”.

”Genom att arbeta ännu närmare i alliansen erbjuder vi de bästa tjänsterna till nordiska företag med globalt fokus, eftersom vi tar det bästa från de två organisationerna”, säger Terje Andersen, CEO i Opoint.

Läs mer: M-Brain tar över Opoint – snart störst i Norden?

Infomedia och Opoint har en stark ställning i Norden, och säger sig leverera analyser till över hundratalet kunder Danmark, Sverige och Norge.

Men sin nya gemensamma satsning – Media Intelligence Alliance (MIA) så vill man leverera ett marknadsmässigt samarbete mellan de två analysföretagen. Tanken är att ge kunder möjligheten att få insikt i “nordiska och internationella medieströmmar”, som man själv skriver i ett pressrelease.

Några finesser med alliansen är bland annat en “native” mobilapp med sök och analysmodul,  2,2 miljarder arkiverade artiklar (med tillhörande självbetjäning), Facebook- och Twitterdata och tillgång till 75 expertkonsulter i tre av Nordens länder.

Mer info hittar man på den nya hemsidan här.

(bildkälla: MIA)