Vi har stängt från 1 april 2020

36 timmar var allt det tog för 4 studenter att lösa Facebooks problem med falska nyheter

Vi lever i en tid då den nya generationen har vuxit upp i internet och vi som är verksamma i arbetslivet är invandrare i den digitala världen.

Den nya generationens digitala invånare kan lösa stora problem med falska nyheter på 1 1/2 dygn som har tagit Facebook evigheter att lösa.

22-åriga Nabanita med hennes grupp om fyra studenter kom fram med en Chrome förlängning som kallas FiB vid ett hackarthon förra veckan.

Idén slog henne när hon satt på bussen till Princeton från UMass Amherst, där hon studerar. 22-åriga Nabanita De talade med hennes hackathon kamrater Anant Goel, 18, Qinglin Chen, 20, och Mark Craft, 19, om att hitta ett sätt att ta itu med all falsk information som sprider sig via Facebook.

Efter ett 36-timmars hack hade de kommit fram med en lösning på de sin falska nyheter som sprider sig via Facebook.

Deras lösning går igenom ditt flöde och verifierar nyhetskällor, bilder och andra länkar. De är märkta med ett ”förtroende poäng” som antingen ”verifieras” eller ”ej verifieras” för att berätta användarna om en tjänst är trovärdig eller inte.

The Washington Post visade hur tjänsten fungerar med hjälp av avancerad webb-spindling för att hitta länkar, inlägg och bilder som skickas till AI som går igenom en samling av API-anrop.

Efter det att de släppte verktyget har de haft nära 50 000 nedladdningar ”Servrar kraschar eftersom de inte kan hantera det” 

Teamet har lämnat all sin kod öppen och fri och Nabanita De sa att hon hoppas andra som har arbetat med problemet på Facebook får använda deras kod för att lösa problemet. För hackerteamet handlar det om dela med sig av sina kunskaper till alla.

De har inte varit i kontakt med Facebook, men de är öppna för en bättre integration med det sociala nätverket.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.