32 procent besöker en butik efter att de sökt på Google

Google är fast beslutna om att bevisa att sökningar på Google leder till besök i fysiska butiker. Självklart vill inte Google själva sitta på den här kunskapen utan via en gratistjänst dela med sig av den till alla butiksägare. Med tjänsten Store Visits kan nu amerikanska butiksägare se hur många besökare som kom till sina butiker efter att kunderna först sökt på Google.

Google använder en egen algoritm som estimerar hur många kunder som gått till en butik inom 30 dagar som ett direkt resultat efter att de sett en Adword-kampanj. Butiksägare som ansluter sig till tjänsten får även anonymiserad data över Smartphone-användare som har godkänt lokalisering i sina mobiler.

För att kunna använda tjänsten måste annonsörer verifiera butikernas geografiska adress. Än så länge fungerar bara den här tjänsten i USA. Om tjänsten blir framgångsrik, vilket den lär bli, kommer Google rulla ut den till resten av världen under kommande år.

“The insight that we’re getting from our partners at Google are really showing that the influence of online advertising is in fact not only getting people to shop on famous.com but to shop our stores across the country as well,” säger en chef på Famous.com som har butiker i USA.

Enligt en undersökning som Google genomförde tidigare i år visar det sig att 32 procent av alla kunder som besökt en butik gjorde så efter att de sett en annons på Google.