Tre tips för att bli Europas bästa arbetsplats

Förra veckan fick svenska Cygni ta emot första pris i tävlingen Great Place to Work Europe i Luxemburg. För andra året i rad. När det 14 människor starka Cygni-teamet kommit hem och firat färdigt fick vi en pratstund med grundaren och VD:n Jon Persson

Ett stort grattis till vinsten Europas bästa arbetsplats. Det är stort! Jag börjar klassisk stil – hur känns det?

Jag känner mig både stolt och glad på samma gång. När vi vann förra året kändes det helt overkligt, det var ju första gången som ett svenskt företag lyckades vinna den här utmärkelsen. I år var det kanske inte lika oväntat men vi blev såklart inte mindre glada för det.

Trodde du att det var möjligt att vinna en andra gång?

Vi har under det senaste året anställt ungefär 15 personer och jag var lite rädd att det skulle försämra våra chanser att vinna. Utmärkelsen grundar sig ju på en medarbetarundersökning och min oro var att de nyanställda kanske inte ännu hunnit uppleva hur fantastiskt det är att jobba på Cygni. Man behöver kanske nåt år hos oss för att verkligen få uppleva hur bra det är för CVn och för den personliga utvecklingen. Och för att man till 100% ska komma in i gemenskapen och känna stoltheten över företaget. Men när vi fick resultaten från medarbetarundersökningen såg vi att de nyanställda gillar Cygni lika mycket som de gamla rävarna på firman.

Vad betyder det här för er när ni ska locka till er nya förmågor till bolaget?

Vi får en hel del spontanansökningar där kandidaten skriver att de läst om oss och Great Place To Work så jag tror att det har en rätt stor positiv effekt. Samtidigt ska man komma ihåg att vi i genomsnitt kanske hittar 1 person vi vill anställa på 50 ansökningar så det är inte säkert att det kommer synas någon effekt i vår rekrytering.

Kan du lista de tre viktigaste sakerna som lett till att Cygni tar hem segern två år i rad? 

1. Den övergripande faktorn är att vi grundade bolaget med en vision om att skapa den bästa arbetsgivaren för en skicklig IT-konsult. Det gör att hela företaget är utformat just för att åstadkomma detta. Det har påverkat allt från hur vi jobbar med försäljning och rekrytering till utformningen av våra förmåner och vår lönemodell.

2. Tittar man i medarbetarundersökningen så tycker de som jobbar på Cygni att det viktigaste sakerna är vår stora satsning på individuell kompetensutveckling och den öppna och personliga företagskulturen. En annan sak som uppskattas mycket är att alla känner att de har möjligheten att påverka både sin egen situation men också hela företaget. Den känslan är viktig att bibehålla när vi fortsätter växa.

3. En annan intressant aspekt som möjliggjort våra utmärkelser är den stolthet som våra medarbetare känner över sitt arbete, sina kollegor och Cygni. Och den är väldigt tätt knuten till den kvalitet som vi levererat till våra kunder. Jag är helt övertygad om att vi inte skulle kunna vinna Europas Bästa Arbetsplats om vi inte också hade extremt nöjda kunder. Allting hänger ihop.

Jag såg att Cygni, liksom vi på dagensanalys.se, supportar ICTgenius på Internetdagarna i november, varför gör ni det?

Hela IT-branschen har en utmaning när det gäller mångfald och jämställdhetsfrågor. Vi jobbar väldigt mycket med dessa frågor på Cygni men kan inte med internt arbete förändra det faktum att branschen till allt för stor del består av vita män. Därför stödjer vi gärna externa initiativ som på sikt kan förbättra jämställdheten och mångfalden i vår bransch.

(Programmet för Internetdagarna publiceras strax innan midsommar)

Tack för pratstunden Jon! 

Tack själv!

Great Place to Work hjälper organisationer mellan tjugo och flera tusentals medarbetare att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur. Det är medarbetarna själva som deltar i undersökningar och baserat på svaren rankas företagen. Great Place to Work lyfter varje år fram de som rankas högst.