3 företag som gjort bort sig i sin marknadsföring

Mycket märkligt har man stött på sedan sociala medier exploderade. Men då pratar jag inte konstiga statusuppdateringar eller tweets från alla möjliga människor runt om i världen. Jag pratar om företag.

Här kommer tre företag som inte riktigt fick till det…

Seoul secret

Seoul Secret lanserade en kampanj ”White makes you win” där de marknadsförde sin hudprodukt som gör huden ljusare. De postade en video där skådespelerskan och sångerskan Chris Horwang pratade om att hennes vita hy helt klart hjälpte henne att bli framgångsrik. Inte speciellt smidigt… och ni kan ju tänka er att reklamkampanjen fick en del kritik.

1


Mattras company

Ett madrassföretag i Texas gjorde en osmaklig film där de refererade till händelsen och tragedin 9/11. Två olika staplar med madrasser symboliserar de två tornen och de säger ”we’ll never forget”. Det värsta med videon är att man utnyttjar en tragedi för att göra reklam för sina produkter och tjäna pengar. Videon delades över hela världen och frågan är om det blev positivt eller negativt för varumärket. Videon finns inte längre kvar på deras YouTube-kanal.

43395961


IHOP

Företaget IHOP gjorde reklam för sina pannkakor och refererade till att de är platta men med en fantastisk personlighet. Problemet var att många tog det som en förolämpning till kvinnor med platt byst. De kanske inte riktigt tänkte igenom budskapet innan…

2