Keymetrics

”Linjär-tv kommer helt att ha dött ut redan om tio år”

Hur kommer vi att streama serier och filmer i framtiden? Vilka verktyg, produkter och tekniker kommer dominera enligt svenskarna?

En av fyra svenskar tror att linjär tv kommer dö ut till fördel för on-demand streamingtjänster om tio år, skriver TV.nu i sitt pressmeddelande. Och en av tio vill konsumera sin streaming via VR-glasögon och lika många genom hologram.

Kommentar: Gissar att många som svarat ännu inte testat VR för man kan bli galet åksjuk med brillorna på.

Panelen tror också att innehåll i framtiden kommer baseras på användarens sociala mediekonsumtion. Det uppger närmare en av tre. En av tio tror istället att innehållet kommer baseras på användarens humör.

I takt med teknikens utveckling har våra underhållningsvanor minst sagt förändrats de senaste åren och de kommer säkerligen fortsätta utvecklas i hög takt. För oss på tv.nu är det därför viktigt att hålla samma tempo för att säkerställa att vi kan erbjuda den senaste, smartaste och mest anpassade guiden för dagens men också framtidens streamingvanor, säger Lina Femtvik, marknadschef på tv.nu.

Så vill vi se på serier och film om tio år:
1. Via hologram
2. Via VR-glasögon eller liknande teknik som projicerar bilder framför mig
3. Via integrerade skärmar i form av linser

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Tobii
Johan Wilsby lämnar Tobii