Keymetrics

Här är gratistjänsterna som är bättre än TT Stockfoto

Pixabay
Pixabay och Pexels är bättre än TT Stockfoto

Svenska TT har lanserat tjänsten Stockfoto där man lyfter fram miljontals bilder till förmånliga priser.

Nyhetsbyrån TT har nyligen lanserat tjänsten Stockfoto där man skryter om att ha över 300 miljoner bilder i sitt arkiv. Men för att få reda på vad det kostar att använda tjänsten måste du fylla i ett formulär och sedan vänta på att en försäljare kontaktar dig. Faktiskt imponerande hur förlegad TT är i vår digitala tidsålder.

Varning: Nu har TT över 300 miljoner trojanska hästar (bilder) ute på nätet. Och kom ihåg att TT är riktigt snabba på att bötfälla individer eller företag som använder deras bilder, oavsett anledning. Så använd nedan tjänster för att undvika TTs botverksamhet.

Istället för att använda TT Stockfoto kan du med några klick ladda ned bilder som är helt gratis att använda.

Två av de mer kända tjänsterna är Pixabay och Pexels.

På Pixabay och Pexels kan du ladda ned bilder i olika upplösning/format och även ladda ned videoklipp som du fritt får använda på webbsidor, presentationer eller i annat material.

Så här beskriver Pixabay sin tjänst:
”Pixabay är en levande community för kreativa människor som delar upphovsrättsfria bilder och filmer med varandra. Allt material publiceras under Pixabays licens, vilket gör det tryggt att använda det utan att behöva be om tillåtelse eller ange konstnärens namn – även i kommersiella syften.”

Även Pexels har samma inställning till de verk som delas där: 
”All photos and videos on Pexels are free to use. Attribution is not required. Giving credit to the photographer or Pexels is not necessary but always appreciated. You can modify the photos and videos from Pexels. Be creative and edit them as you like.”

 

 

 

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
NTM väljer Litium för sin e-handelssatsning