Keymetrics

Från videokonferenser till en avatar – är det nu VR-världarna får sin revansch?

Allt fler har lärt sig använda video som främsta kommunikationskanal och steget till VR är inte så långt.

Nu tänker jag främst på Facebook Horizon som vill förändra hur vi interagerar med varandra på nätet. Och visst finns det alternativ som Minecraft Earth, men här zoomar vi in på Facebook Horizon.

>>Facebook lanserar onlinespelvärlden Horizon – här är allt du behöver veta!

Det var många som höjde ögonbrynen när Mark Zuckerberg betalade miljardbelopp för att ta över VR-företaget Oculus Rift. Sedan dess har jätten försökt lansera både spel och plattformar med tekniken, men ännu har ingen variant naglat sig fast bland konsumenterna. Kanske är den rådande krisen svaret som Facebook sökt?

Istället för att se snygg ut i Zoom eller behöva städa köket när du snackar med dina arbetskollegor kan en helt virtuell miljö vara lösningen. Du kan se ut hur du vill, vara i vilken miljö du vill och ändå kommunicera, på samma sätt som i videokonferenserna. Du kan spela spel med dina vänner, du kan jobba tillsammans eller bara hänga och ha en VR-fika. I VR-världen är det bara fantasin som begränsar vad som är möjligt.

Att skapa en sann virtuell miljö har varit en dröm för många bolag sedan spel som Quake eller Second Life visade vägen, fast ännu har ingen verkligen lyckats.

Ska bli mycket intressant att se hur det hela utvecklas.  För desto längre tid som den här krisen påverkar vår vardag kommer fler söka nya äventyr på nätet. Och vårt nästa äventyr kanske blir något i stil med Facebook Horizon.

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Vilken dag är det?