Keymetrics

Att ha för många IT-leverantörer leder bara till onödiga problem och kostnader

En undersökning som genomförts av Ivanti, leverantör av lösningar för att hantera IT-resurser och automatisera administrationen av dem, lyfter fram de svårigheter som IT-avdelningar har att brottas med i dag.

Resultaten visar bland annat att företag engagerar för många IT-leverantörer, vilket skapar både problem och onödiga kostnader.

Hela 50 procent av företagen som deltog i undersökningen jobbar med elva eller flera leverantörer. 20 procent jobbar med 5 – 7 leverantörer och 16 procent med 8 – 10.

Det här leder bland annat till att 35 procent lägger ner flera veckor per år på att omförhandla avtal med leverantörer. 13 procent lägger ner flera månader. Men de största besvären som kommer sig av det stora antalet leverantörer torde vara tekniska problem och att administration av IT-resurser kräver orimligt mycket tid.

Bland vinster som deltagarna i undersökningen lyfter fram med enhetlig IT märks följande:

  • 70 procent nämner enhetliga data i alla system och för alla avdelningar.
  • 61 procent nämner förbättrade användarupplevelser.
  • 60 procent lyfter fram enklare användning av IT-lösningar.
  • 50 procent gillar enhetliga processer för IT-avdelningen.
  • 58 procent nämner lägre kostnader.
  • Att enhetlig IT (Unified IT) ger de här fördelarna beror på att applikationer, klientenheter, tjänster och andra IT-resurser från olika leverantörer, samt IT-säkerhet, kan hanteras med en lösning, med en hög grad av automatisering.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Equinix förvärvar Bare Metal-företaget Packet