Keymetrics

All time high för onlinevideo rapporterar MMS

Tittandet på onlinevideo ökade under hela första kvartalet 2020 jämfört med samma period året innan.

MMS har i rapporten Trend och Tema kunnat dela upp det första kvartalet i olika perioder för att följa hur tittandet på olika onlinevideotjänster förändrades från och med vecka 11, veckan innan svenskarna uppmanades att börja jobba hemifrån.

Vi ser att tittandet fick en ordentlig skjuts från och med vecka 11 och den största ökningen står Playtjänsterna för, de får en daglig räckviddsökning på 28 procent jämfört med samma period 2019. Vi ser också en betydande ökning av tittandet på betaltjänsterna, där streamingtjänsterna ingår, ökningen är 25 procent. Även rörligt på sociala medier ökar mycket under den här perioden.

Visst har det linjära tittandet ökat rejält under Coronakrisen, men faktum är att onlinetittandet har ökat ännu mer. Detta är bara en bekräftelse på att den rörliga bilden vinner mark och stärks ytterligare när våra behov av att verkligen se vad som händer blir centralt, säger MMS VD Magnus Anshelm. Vi får dock inte glömma att även tittandet på drama ökat och där har ju tittandet online länge vunnit mark. Att kunna styra när man tittar bidrar starkt till att onlinetittandet når unika höjder, avslutar han.

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Webbinar om medievanor med Nordicom