Keymetrics

Streamingtoppen – Svenskarnas streamingvanor av film och tv-serier

Just nu trendar Knives Out och Tiger King, men ser vi till hela mars månad så var de mest streamade tv-serierna och filmerna Contagion, Devs och Manhunt. Det visar senaste statistiken från Playpilot, vars nya index bygger på vad 15 000 inloggade svenska användare tittar på från över 25 streamingtjänster.

Alla streamingtjänster är hemlighetsfulla med sin data vilket gör det svårt att veta vilka filmer och tv-serier som är mest populära. Man har varit hänvisad till respektive streamingtjänst listor som bygger på deras innehåll. Men med drygt en halv miljon användare i månaden kan vi nu ge en tydlig bild av vilket innehåll som streamas mest, säger David Mühle, vd på Playpilot.

Streamingtoppen under mars månad

Bland de fem mest sedda filmerna finns Contagion, Joker och The Invisible Man. Indexet visar på skillnad mellan vad kvinnor och män väljer att titta på. Kritikerrosade dramer som And then We Danced och Call Me by Your Name kommer högt bland kvinnor, medan på männens topplista finns filmer som Zombieland: Double Tap och racingfilmen Le Mans 66.

Topplista de senaste 7 dagarna

  1. Knives Out

  2. Unorthodox

  3. Devs

  4. Tiger King

  5. Le Mans 66

Streamingtoppen – män och kvinnor

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
”Linjär-tv kommer helt att ha dött ut redan om tio år”