Keymetrics

Så här många använder Zoom varje dag

zoom party
Bild: Zoom

Om du nyligen upptäckt Zoom är du inte ensam. Världen över har man nu hittat till olika videotjänster för allt – från jobb till fester.

Pratade igår med en bekant som sa att vi måste snart ha ett till Zoom-party, där vi spelar kort, snackar och bara umgås ifrån våra olika hem. Att ha ett Zoom-party är något som börjar bli sådär ’vanligt’.  Du kan ha små eller stora zoom-häng med upp till 500 vänner.

Fantastiskt hur vi människor är så snabba på att anpassa oss till nya situationer – som pandemier. Och vilken tur vi har att det här händer i en tid när vi har full access till både varandra och nödvändiga konsumenttjänster.

Zoom och Microsoft Teams har seglat upp som stjärnor i skuggan av Covid-19. Microsoft Teams används för att hålla kontakt med jobbet och Zoom för nära och kära.

Igår avslöjade Zoom att man har idag 300 miljoner dagliga användare. En nyhet som fick deras aktie att skjuta i höjden på Nasdaq. Bara så sent om i december hade Zoom 10 miljoner dagliga användare så tjänsten har verkligen blivit megastor, kanske lite för fort.

När man växer i den takten så dyker alla problem upp snabbare än man hinner åtgärda dem. Det visar sig att Zoom är för lätt att hacka så den innebär en del säkerhetsrisker. För att åtgärda problemen har man tillsatt en hel grupp som nu ska ’stay on top of things’, så att säga.

Här är en liten intro till Zoom (på skön finlandssvenska):

 

På Dagensanalys.se skriver vi för alla som jobbar med digitala medier och digital marknadsföring. Vi plockar upp trender, skriver om nyheter och delar våra tips och idéer. Häng med genom att läsa Dagensanalys.se!

RELATERADE NYHEER
Nu kan du skicka meddelanden på Insta från datorn